Menu

Kantoor – Depannage 2000 – Antwerpen

project
Kantoor - Depannage 2000 - Antwerpen

opdrachtgever
Depannage 2000

locatie
Antwerpen

omschrijving
Uitbreiding kantoorruimte

fase
Opgeleverd 2015

projectverantwoordelijke
Hugo Decuypere

projectteam
Hugo Decuypere
Mieke Jaeken

samenwerking
stabiliteit en technieken Artex

foto's
eigen archief

bekijk andere projecten in

Depannage 2000 is een gespecialiseerd takel- en bergingsbedrijf in Antwerpen. Het bedrijf is 24 uur op 24 uur en 7 dagen op 7 stand-by voor alle mogelijke takelinterventies.
Het bestaande bouwvolume werd uitgebreid met een nieuwe wachtruimte en inkombalie voor de bezoekers gekoppeld aan een herinrichting van het back-office, waar enerzijds in nauw overleg met hulpdiensten interventies gecoördineerd moeten worden en waar anderzijds de administratie moet afgehandeld worden voor mensen di een getakeld voertuig komen ophalen. Dit laatste leidt nogal eens tot frustratie en vraagt de nodige aandacht wat betreft inrichting en veiligheid.
De uitbreiding heeft een volledig glazen gevel teneinde de visuele controle over het terrein te maximaliseren vanaf dispatching en de herkenbaarheid voor de bezoekers te vergroten.
Het meubel van de inkombalie en de organisatie van de werkplekken erachter maakt deel uit van het geheel ontwerp van de inkomhal, hierbij werd rekening gehouden met rolstoeltoegankelijkheid, klantgerichtheid in combinatie met de veiligheid van het balie-personeel.
Het volledige concept kwam tot stand na intensief contact met de gebruikers om voldoende inzicht te krijgen in hun specifieke wensen, noden en werksfeer.